Οδηγός κετογονικής διατροφής - παράδειγμα, συνταγές κετο, αποτελέσματα, τρόφιμα

Κατ 'αρχήν, η κετογονική δίαιτα είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος επαναβαθμονόμησης του μεταβολισμού, με τον οποίο το σώμα αναγκάζεται να αντικαταστήσει τους υδατάνθρακες και τους υδατάνθρακες με τροφή και σωματικό λίπος ως πηγή ενέργειας. Μόλις εξαντληθούν οι πηγές γλυκόζης, το συκώτι μετατρέπει τόσο το λίπος στα τρόφιμα όσο και τα αποθέματα σωματικού λίπους σε κετόνες και λιπαρά οξέα, τα οποία χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας για τα κύτταρα.


Η δίαιτα Keto είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη των αποθέσεων σωματικού λίπους χωρίς απώλεια μυϊκής μάζας εφ 'όσον εφαρμόζεται σωστά.


Σε αυτό το άρθρο:


Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε ως αρχάριος σχετικά με την κετογονική δίαιτα. Μάθετε ποια είναι τα κύρια οφέλη της διατροφής, αλλά και ποιοι είναι οι κίνδυνοι, τα μενού, οι συνταγές, τα πιθανά αποτελέσματα, τα επιτρεπόμενα αλλά και τα απαγορευμένα τρόφιμα, καθώς και απόψεις και συμβουλές από ειδικούς διατροφής.


Τι είναι η δίαιτα Keto, πώς ο οργανισμός προκαλεί κέτωση


Ο προσδιορισμός του σώματος για μετάβαση από τη γλυκόζη σε λίπος ονομάζεται πρόκληση κέτωσης. Ο σκοπός της κετογονικής δίαιτας είναι να διατηρήσει το σώμα σε αυτήν την κατάσταση για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες.


Για να προκαλέσει κέτωση, το σώμα πρέπει να περιορίσει δραστικά την κατανάλωση υδατανθράκων, που σημαίνει την εξάλειψη όλων. υδατάνθρακες και προϊόντα υδατάνθρακα από την καθημερινή διατροφή. Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις επιτρεπόμενες και απαγορευμένες τροφές λίγο αργότερα.


Όταν εξαντλείται η γλυκόζη, το ήπαρ αντισταθμίζει κάνοντας λίπος και συνθέτοντας κετόνες σώματα που χρησιμοποιούνται ως εναλλακτική πηγή ενέργειας για το σώμα. Όσο γρηγορότερα προκαλείται η κατάσταση της κέτωσης, τόσο πιο γρήγορα το σώμα θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το συσσωρευμένο λίπος στο σώμα, την κοιλιά, τους γοφούς κ.λπ., για να παράγει ενέργεια.


Η πιο γρήγορη μέθοδος που μπορείτε να προκαλέσετε το σώμα σε κατάσταση κέτωσης είναι ο μαύρος πόλος. Υπάρχουν επίσης κετο συμπληρώματα διατροφής, τα οποία έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία λίγο και να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα συμπτώματα και την ταλαιπωρία της πείνας υδατανθράκων τις πρώτες ημέρες.


Παραγγείλετε απευθείας από τον επίσημο ιστότοπο του κατασκευαστής σε προωθητική τιμή μειωμένη κατά 50%.


Χρειάζονται 24 ώρες έως αρκετές ημέρες για να εξαντληθούν τα αποθέματα γλυκόζης και να περάσουν σε κέτωση. Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε εάν βρίσκεστε σε κέτωση είναι με τη χρήση γλυκομέτρου που μετρά επίσης τα σώματα κετόνης στο αίμα. Συνιστούμε το μοντέλο CareSens Dual, έναν αξιόπιστο, υψηλής ποιότητας μετρητή γλυκόζης που μετρά τα σώματα γλυκόζης και κετόνης και είναι συμβατό με τις δοκιμές KetoSens.


Όσον αφορά τον περιορισμό υδατανθράκων, ο γενικός κανόνας είναι να τα μειώσετε σε λιγότερο από 30-50g την ημέρα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ακριβώς την ποσότητα υδατανθράκων που περιέχεται σε κάθε τροφή. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα καθημερινό μενού για να ικανοποιήσετε αυτήν την απαίτηση, διαφορετικά το σώμα δεν θα εισέλθει στην κατάσταση της κέτωσης. Συμπληρώματα διατροφής

Σε σύγκριση με άλλους τύπους δίαιτας, η κετογενής διατροφή δεν είναι πολύ περιοριστική όσον αφορά τις τροφές που μπορείτε να φάτε, με μόνη εξαίρεση τους υδατάνθρακες και τους υδατάνθρακες. Ακολουθούν δύο λίστες, μία με τους τύπους τροφίμων που επιτρέπονται και μία με τους τύπους τροφίμων που απαγορεύονται στην τυπική δίαιτα κετο.


Παραγγείλετε απευθείας από τον επίσημο ιστότοπο του κατασκευαστή σε τιμή προσφοράς μειωμένη κατά 50%.


Συγκεκριμένα, η δίαιτα κατά τη διάρκεια της κετογονικής δίαιτας θα πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μεσαίες πρωτεΐνες και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.


Επιτρέπεται λοιπόν να τρώτε:

Όσον αφορά τα τρόφιμα που δεν επιτρέπεται να τρώνε, η κετογονική δίαιτα είναι πράγματι πολύ αυστηρή. Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε όλους τους τύπους τροφίμων που απαγορεύονται σε αυτήν τη διατροφή:


Όσον αφορά την ημερήσια αναλογία λιπών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων, αυτά θα πρέπει να εμπίπτουν στις ακόλουθες τιμές:


Ως αριθμός θερμίδων, συνιστάται τουλάχιστον 2000 θερμίδες για γυναίκες και 2500 θερμίδες για άνδρες.


Συμπληρώματα διατροφής


Τα συμπληρώματα διατροφής κετο μπορούν να θα σας βοηθήσουν να εισέλθετε στην κατάσταση της κέτωσης γρηγορότερα, ανακουφίζοντας ταυτόχρονα την ταλαιπωρία που δημιουργείται από αυτήν την κατάσταση τις πρώτες ημέρες. Συνιστούμε τα αναβράζοντα δισκία Keto Guru τα οποία, όπως είπα, επιταχύνουν τη διαδικασία επαγωγής της κέτωσης και διευκολύνουν τη διαδικασία προσαρμογής σε αυτήν τη φυσιολογική κατάσταση του σώματος.


Έγραψα ένα, το οποίο σας προτείνω να διαβάσετε για να λάβετε μια σαφέστερη γνώμη για αυτό το προϊόν με βάση 100% φυσικά συστατικά.


Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση όπου μπορείτε να παραγγείλετε το συμπλήρωμα σε ειδική τιμή, πολύ χαμηλότερη από αυτήν των φαρμακείων στην Ελλάδα.


Τα δισκία έχουν στη σύνθεση τους ενεργά συστατικά που λαμβάνονται από φυσικά φυτικά εκχυλίσματα. Το συμπλήρωμα δεν έχει δυσμενείς επιπτώσεις και δεν έχει αντενδείξεις για χρήση.


Τα οφέλη από την κετο δίαιτα


Με τη βοήθεια της κετογονικής δίαιτας είναι δυνατόν εξαλείψτε το λίπος που συσσωρεύεται στο σώμα και τα στρώματα που εναποτίθενται στο στομάχι, τους γοφούς, τους γλουτούς, χωρίς συμβιβασμούς στην υγεία και χωρίς απώλεια μυϊκής μάζας.


Τα κύρια οφέλη αυτής της διατροφής είναι:


Φυσικά, όπως και κάθε άλλη διατροφή, έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Στην παρακάτω λίστα θα μάθετε ποιοι είναι οι κύριοι κίνδυνοι και μειονεκτήματα αυτής της διατροφής.


Οι κίνδυνοι και τα μειονεκτήματα της κετογονικής δίαιτας


Ποια αποτελέσματα μπορεί να ληφθεί με τη βοήθεια της κετο δίαιτας


Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες για την κετογονική δίαιτα και δεν εξαπατήσετε, μπορείτε να μειώσετε έως και 1 κιλό λίπος την εβδομάδα. Επιπλέον, αυτή η διατροφή έχει πολλά σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη.


Παραγγείλετε απευθείας από τον επίσημο ιστότοπο του κατασκευαστή σε μειωμένη τιμή προσφοράς κατά 50%.


Όσον αφορά το χρονικό διάστημα που το σώμα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση κέτωσης, σύμφωνα με τους γιατρούς και τους διατροφολόγους, θα πρέπει να είναι 4-6 εβδομάδες.